Huipputapaaminen tärkeä Suomelle

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä on ”tuhannen taalan paikka” Suomi-kuvan kirkastamiseen (SS 2.7.). Maahamme odotetaan ulkomailta jopa 2 000:ta toimittajaa.

On hienoa, että Suomi on ottamassa suuremmassa mittakaavassa sovittelijan asemaa maailmanpolitiikassa, ja olemme saaneet arvostetun aseman kummankin valtion päämiehen ja heidän esikuntiensa silmissä. Ennen kaikkea he arvioivat kykyämme vastata turvallisuusjärjestelyistä sekä Suomen yleistä ilmapiiriä, onko se tapaamiselle otollinen. Meidän uutisointiamme sekä maamme turvallisuustilannetta seurataan erityisen tarkasti.

Minusta maakuntamme Savon Sanomat edustaa hyvää valtakunnallista journalismia. Meidän on otettava tulevasta tapahtumasta kaikki irti. Se ei ole vain mahdollisuus, vaan oiva tilaisuus. Uutisoinnilla voimme vaikuttaa turistivirtojen ohjautumiseen maahamme. Maailmassa alkaa olla loppujen lopuksi aika vähän turvalliseksi koettuja valtioita.

Helsingin Sanomat julkaisi äskettäin vitsipalstallaan kuvan, jossa vertasi presidentti Donald Trumpia sikaan. Päätoimittajalla on peiliin katsomisen paikka. Kummallako linjalla jatkaa, uutisoidako valtamedian tavoin eräästä maailmanpolitiikan suurimmista suomalaisten isännöimistä tapahtumista, vai jatkaako ala-arvoisella pilailulla?

Itse en kokenut asiaa vitsinä, ja pilaksi tarkoitettunakin, se tehtiin varsin huonoon aikaan. Saapa nähdä, miten HS:n uutisointi jatkuu itse tapahtuman aikana.

Juttuni julkaistiin Savon Sanomissa 15.7.2018, tapaaminen tapahtui 16.7.2018

Ote Presidentti Niinistön uudenvuoden puheesta 1.1.2019:
”Suomella on hyvät yhteydet Washingtoniin, Moskovaan ja Pekingiin. Näitä yhteyksiä meidän on globaaleissa tavoitteissamme hyödynnettävä.

Päällimmäisenä mielessäni on vaara ydinaseiden paluusta kansainvälisen politiikan arkipäivään. Jos kylmän sodan aikana laaditut aserajoitussopimukset romuttuvat, on meidän ponnisteltava sen eteen, että niiden tilalle luodaan uusia. Suomi on valmis tarjoamaan hyviä palveluksiaan neuvotteluyhteyden rakentamiseksi. Tätä viestiä viemme alkaneenakin vuonna eteenpäin.

Yksin mahdollisuutemme vaikuttaa ovat kuitenkin rajalliset. Eurooppa on saatava takaisin niihin pöytiin, joissa tulevaisuudesta päätetään. Euroopan unioni, joka on sisäisesti heikko, ei tähän kykene. Yhdessä meidän on pystyttävä parempaan.”
Puhe kokonaisuudessaan tämän linkin kautta.

Ilta-Sanomat uutisoi tapahtumaa 16.7.2018

KUVA: Shutterstock sponsoroitu valokuva

Kategoriat YleinenAvainsanat , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close