Ketä kiinnostaa politikointi

Jouluyön hiljaisuudessa alkaa muutama yhteiskunnallinen ajatus itämään, vaikka ketään ei kiinnosta pitkien pyhien aikana politiikka. Miksi minä sitten yleensäkään politikoin- mielessänikään?

Eduskunta_istuntosali

Olen tutustunut viimeisen puolentoista vuoden aikana moneen poliitikkoon. Moni on taitava muutamalla sanalla sivaltamaan ja satuttamaan. Niin taitavaksi en halua tulla.

Arvostan niitä, jotka vaikeissakin tilanteissa rakentavat yhteistyötä vuorovaikutustaidoillaan ja kommenteillaan. Rakentaminen on heidän asenteessaan.

Savo-Karjalan vaalipiirissä on kaikissa puolueissa hyviä ehdokkaita ehdolla eduskuntaan.  Äänestäjällä on vara valita itselleen paras ehdokkaista.

Jotkut osoittavat rakkautta kotia ja isänmaata kohtaan, minusta siinä ei ole mitään vikaa. Isiemme perintöä ei tule tuhlata tuhlaajapojan tavoin.

Jotkut ymmärtävät erityisesti talouden päälle. Heillä on halu isoihin investointeihin. Sekään ei ole huonoa, vaan pitkäjänteistä rakentamista. Ehkä he näkevät metsän puilta.

Mieluummin siis näin päin.

Toisilla on halu suojella luontoa ja pysäyttää ilmastonmuutos. Uskon, että me kaikki haluamme parasta lapsille ja lastenlapsillemme.

Osan sydämellä on erityisesti puolustaa heikkoja, työttömiä, vanhuksia, ja auttaa omaishoitajia jaksamaan ja tarjota auttava käsi matalapalkkakuoppaan kitumaan jätetyille.

Osalla on sympatiaa taitetulla indeksillä kaltoinkohdeltuja kohtaan.

Entä minä? Mitä arvoja minä edustan? Voisinko minä olla sillanrakentaja?

Jeesus Nasaretilainen meni kansan keskeltä pois työnnettyjen ja hyljättyjen luokse ja osoitti välittämällä heistä, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo. Hän kohtasi jokaisen ihmisen sellaisenaan.

Ihan sellaisenaan.

Itsekullakin meistä tahtoo olla tapana yrittää muuttaa toisia omien mielipiteitten mukaiseksi. ”Oletko puolellamme? Jos et ole, niin olet vastaan”.  Voisimmeko me kansan keskelle vaikuttamaan haluavat osoittaa välittävämme toisistamme ja lähimmäisistämme? 

Vähän aikaa sitten eräs henkilö sanoi: ”En ole alaspainettu,  mitäs minulle sitten? Minulla on työ ja minulla menee hyvin. Minä työllistänkin muita. Olen yrittäjä.”

”Sinusta juuri poliitikkojen pitääkin pitää huolta.  Että yrittämisen edellytykset säilyy. Maaseudullakin. Senkin pitää pysyä elinvoimaisena.”

Minulla on nyt parempi mieli. Minä aion yrittää sillanrakentajaksi.

Lähimmäisiä on kaikkialla.
Niinkuin Kaikkivaltias Jumalakin on läsnä kaikkialla.
Ja hän on lähimmäisen puolella.

Hymyillyttää oman mielen trafiikki.
”Sillanpakertajaksi, sillä jos aloitan”. Sen nimistä blogia alan pitämään.

(Sillasta kuva: Pixabay free photos
 Eduskunnasta kuva: fi.wikipedia.org)

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close