Ketä minä äänestäisin?

Kun katsellaan eduskuntavaalien ehdokasasettelua, kaikilla puolueilla on toinen toistaan parempia ehdokkaita. Äänestäjällä ei ehkä olekaan ihan helppo valita omaa eduskuntavaaliehdokasta. On nimittäin hyvistä ehdokkaista runsas tarjonta.

Minäkin olen ehdolla. Ketä minä äänestäisin ja millä perusteella?

Minä antaisin ääneni ehdokkaalle, johon voin takuuvarmasti luottaa. Jokainen talkoissa käynyt tuntee henkilön, joka kysyttäessä on innolla mukaan tulija. Kun talkoot alkavat, tätä henkilöä ei näy missään. Viime tipassa hän ilmoittaa esteestä, ettei pääsekään tulemaan. Mutta sanoo tulevansa seuraavalla kerralla sitten. Ja sama toistuu hänen osaltaan kerta toisensa jälkeen.

Sitten on talkoohenkilöitä, jotka tulevat kun talkoot ovat jo alkaneet. He tulevat juuri parahiksi talkooruokailuun, ja tekevät sitten vähän aikaa, ja sitten heidän pitää lähteä pois, kun on #jonkun henkilön junalle vienti” tai ”odottamaton vieras tulee yllättäen kylään”…

Monissa talkoissa henkilöitä valuu hyvissä ajoin ennen loppua pois, ja lopulta ei ole kuin muutama henkilö jäljellä. He eivät jätä talkoon järjestäjää yksin – sillä vaikka kahdestaankin tehden, talkoot loppuvat nopemmin.

Olen muuten ollut aika monessa talkoissa mukana. Alusta loppuun asti. Ja muutamissa talkoissa ihan yksin.

Haluan olla ilmastotalkoissa mukana. Haluan olla huolehtimassa SOTE:n maaliin. Haluan olla mukana ennaltaehkäisemässä nuorten syrjäytymistä ja haluan olla mukana ratkaisemassa eläkeläisten köyhtymistä. Haluan olla yhdessä vaikuttamassa, että arvostuksemme vanhuksia kohtaan muuttuisi. He ovat tämän maan rakentaneet hyvinvointivaltioksi.

Olemme YK:n raportin mukaan maailman onnellisin maa. Siinä on sijansa vaippoihin käärityillä ikääntyvilläkin. Ehkä heiltä ei ole mileipidettä onnellisuudesta kysytty.

Tulevaisuus on lapsienlastemme. Heidän aikaansa meidän on katsottava. Yhdessä yli puoluerajojen ”talkoita” tehden.

Pidemmälle katsovat voivat nähdä ”Suomen, johon voimme luottaa”.

Juuri ennen vaaleja, Sinä äänestäjä kuulet paljon lupauksia.
Mitä minä voin luvata? Minä annan aikani ja haluan auttaa toistakin.

Toisenkin asian voin luvata: Minua Sinun ei tarvitse hävetä.
Minua et löydä lööpeistä.

Sillä minä arvostan Sinua, ja siksi voit luottaa minuun.

Minä olen Rauno, kristillisdemokraatti Savo-Karjalan vaalipiiristä, numeroni on 129

Kirjoitus noudattelee n 90 % Kuopion torilla 30.3 vaalitapahtumassa pitämääni puhetta.

Kuva: Pixabay free photos

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close