Suomalaisuudesta yhteiseksi parhaaksi

Leijonajoukkue palasi sinivalkoisin Finnairin siivin Ilmavoimien Hawkien saattamana kotimaahan. Kaisaniemen juhlaan asteli jääkiekon maailmanmestaruuden voittaneesta joukkueesta ensimmäisenä esiintymislavalle General Manager Jere Lehtinen.

GM:llä on ollut iso vaikutus joukkueen kokoamisessa, mutta juhlassa hän sijoittui taustalle.

Lavalla juhlittiin sankareita, ja heitä oli siellä paljon. Valmentajasta huoltajaan, hierojasta kisoissa loukkaantuneeseen pelaajaan. Mutta sankareita oli myös vastaanottamassa. Me voimme itsekukin olla arjen sankareita, kuten tämä joukkue osoitti peräänantamattomalla sitoutumisella pelaten jokainen joukkueen eteen epäitsekkääsi.

Tasavallan  presidentti piti juhlassa tunteikkaan puheen, jossa kansakunnan yhtenäisyys nousi esille.

Hän nosti yksittäisen pelaajan Jere Sallisen kisoissa joukkuetovereista sanoman ”kaverit tekee parastaan minun eteen, että minäkin onnistuisin” esille. Siinä on syvä sanoma onnistumisesta meille kaikille. Joukkueurheilussa Mörkö tarkoittaa liian monesti sitä,  että vain parhaimmat pelaavat tiukissa paikoissa. Se luo vähemmän pelaaville turhaa painetta ja pelivälineen menettämisen pelkoa. Suomen valmennusjohto peluutti neljää kentällistä tasaisesti. Silloin jokaisen pelaajan merkitys kasvoi Mertarannan sinivalkoisen äänen kisoissa kuuluttamalla tavalla. Joukkueemme ei pelannut kiekkoa vain Kaapo Kakolle, että hän saavuttaisi kuuluisuutta eniten, vaan Kaapo ja kumppanit pelasivat kiekkoa taitavasti kaikille. Vastapuoli ei kerinnyt reagoimaan kenestä tuli maalintekijä.

Eduskuntavaalien ja europarlamenttivaalien jälkeen kansakuntamme on jaettu voittajiin ja häviäjiin.

Voisimmeko pukea yllemme kaikki sinivalkoisen paidan ja vaikuttaa omilla toimillamme, että toinen onnistuisi? Silloin on mahdollista, että onnistumme kaikki yhdessä enemmän. Minä haluan pukea vertauskuvallisesti hallitusmuodostaja Antti Rinteen Suomen General Manageriksi. Minä toivon, että hänen kokoama joukkue onnistuu.

Silloin poliitiikassa kaikkialla esiin nostettu väärin tekemisen Mörkö saa luvan poistua.

Juttu julkaistu Savon Sanomien lukijan sanomissa 29.5.2019
Kuva: Shutterstock lisenssikuva


Kategoriat YleinenAvainsanat , , , , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close