Face to face-uutinen

Voisinko välittää jonkin hyvän uutisen? Voisinko kirjoittaa jostakin, etten arvostelisi suuna päänä, vaan toisin asian mahdollisimman yksinkertaisesti ja alkuperäisenä värittämättä rivien välejä vain omilla ajatuksilla?

Tuumasta toimeen. Päätin etsiä ensi alkuun edes yhden hyvän uutisen Googlen kautta.
Haaviini tarttui hakusanoilla ”hyvä uutinen” vain muutama. Tosin ne olivat vuosilta 2015 ja 2016. Eikö sen jälkeen ole ilmestynyt todellakaan hyviä asioita uutisoitavaksi?

Sopisiko seuraava vielä tähän päivään? HS uutisoi 8.12.2015; ”Brittein saaria riepottanut myrsky sai ihmiset yhdistämään voimansa pelastustöihin. Tulvasta pelastettu aasi väläytti riemukkaan hymyn. Irlantilaistienoo yhdisti voimansa pelastaakseen aasin hukkumasta. Eläimen nimeksi tuli Mike.”

Olipa hyvä uutinen! Hätä avuttoman eläimen puolesta sai ihmiset toimimaan yhdessä.

Tästä innostuneena jatkoin hyvien uutisten etsimistä. Eipä aikaakaan, kun törmäsin uutiseen peräti 2019 vuoden päähän.

Tämän on uutisoinut Luukas, sen aikainen korkeakoulutettu lääkäri, joka kirjoitti asian ylös tiedemiehen tarkkuudella silminnäkijöiden kokemuksista ylös:
”Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: »Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.”

Olipa yllättävä tapahtuma! Se ei tapahtunut silloin tunnettujen tiedotuskanavien kautta, eikä uutista julistettu torilla. Uutista ei vastaanottanut kuningas, ei hallitusvalta, eikä kukaan sen aikaisista ministereistä.

Ilosanoma annettiin paimenille. Paimenet olivat sen aikaisten työehtosopimusten ja arvostuksen mukaan kaikkein matalapalkkaisin ja aliarvostetuin työläisryhmä. Ilmeisesti juuri heillä oli kykyä välittää uutinen sellaisenaan, koska se on vieläkin löydettävissä, luettavissa ja ymmärrettävissä ilman tämänpäiväistä rivienvälien lukemisen medialukutaitoa.

Täyttyköön joulukirkot sankasti säätyihin ja mielipiteisiin katsomatta tutkimaan sydämessään tätä ajankohtaista uutista erityisesti tänä jouluna!

Kirjoitus on julkaistu Savon Sanomien Lukijan sanomissa jouluaattona 24.12.2019
Kuva Shutterstock lisenssikuva

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close