Kannabis on monelle ensimmäinen huume

Tosiasioita niputtamalla yhteen luulen tulevaan vuoteen kurkistamisen olevan sallittua.

Vuonna 2020 järjestetään Kuopiossa taas Who Cares -seminaari (kiitos Eero Wetzellille, kok.). Aiheina ovat edelleen nuorten masennus, huumeet ja hyväksikäyttö. Näitä ongelmia ei ole saatu ratkaistuiksi.

Poliisi esittää avaukseksi tilastoja huumeiden käytön lisääntymisestä, sekä kertoo kokemuksiaan päivittäisestä työstä. Nyt tilaisuus pidetäänkin Kuopio hallissa ja paikalla on väkeä ympäri Pohjois-Savoa. Kuulemme, että nuorimmat huumeiden käyttäjät ovat jo 10-vuotiaita. Tuntuu pahalle, mutta uskottava on.

Poliisin jälkeen keskelle hallia rakennetulle esiintymislavalle nousee nuori mies, vähän yli 20-vuotias. Hän kertoo aloittaneensa huumeidenkäytön jo 12-vuotiaana. Ensiksi kannabista, mutta sitten nopeasti kovempia aineita. Lääkkeitä ja amfetamiinia. Hänestä kannabiksen polttaminen ei ollut tupakan polttoa kummempaa. Nopeasti hän oli joutunut aineiden koukkuun. Hän kertoo sopineensa huumekaupat usein netin kautta. Aineet vaihtoivat omistajaa yleensä kasvotusten. Huumeita voi myös tilata kotiin postilaatikkoon. Hänen huumeiden käyttönsä alkoi koulukiusaamisesta. (YLE
uutiset 1.8.2018).

Tuo nuori mies tuli paikalle kertomaan kokemuksistaan, etteivät muut nuoret
joutuisi kokemaan samaa huumehelvettiä, kuin hän oli kokenut.

Seuraavana sosiaalityöntekijöiden ryhmä kertoo lasten seksuaalisesta hyväksikäyttämisestä. Koukkuun jäätyään alkoholia ja huumaavia aineita saadakseen lapset joutuvat nopeasti myös seksuaalisesti hyväksikäytetyksi. Tässä ei enää taputeta, vaan lähes kaikki paikallaolevat itkevät.

Lopussa lavalle nousee siilinjärveläinen äiti, joka kertoo hyvin koulussa menestyneen tyttärensä huumekokeilusta, joka päättyi aivovaurioon (Who Cares seminaari 3.11.2018 kaupunginteatteri/Kuopio). Me kaikki olemme järkyttyneinä hiljaa.
Eikö nämä kaikki lapset olisi ollut pelastettavissa, kun heille olisi koulussa kerrottu samat asiat?

Sitten tilaisuuden suojelija sisäministeri, poliisivoimien esimies, astuu lavalle.


”Kiitos kaikille esiintyjille kertomastanne. Toitte esille erittäin vakavan huolen. Tuon teille uutisen eduskunnasta kansalaisaloitteen kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamisesta…” Jää arvattavaksi, mitä hän seuraavaksi aikoisi sanoa. Vihreitten puoluepoliittiseen ohjelmaan nimittäin on kirjattu ”Rikoslaissa huumausaineeksi määriteltyjen laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta tai kannabiksen pienten määrien kasvatuksesta omaan käyttöön ei pidä rangaista.” Tätä asiaa on ministeri Ohisalo (vihreät) puolustanut mielipiteillään
Facebookissa.

Tuo kansalaisaloite sai vuonna 2019 täyteen lähes 60 000 allekirjoitusta ja etenee
tänä vuonna eduskunnan käsiteltäväksi. Jos sisäministerin kanta ei muutu, häntä ei ainakaanvoida kutsua ”pelastajaksi”. Muut kun ovat kaikki ”palomiehiä” tässä ”Kuka Välittää-ohjelmassa”.

Jotta oma henkilökohtainen kantani ei jäisi epäselväksi, niin lääkärin määräämänä kannabiksen käyttäminen tiettyjen sairauksien hoitamisessa on mielestäni sallittava.

Muuten, kaikki muu on tapahtunut todellisesti, paitsi ministeri Ohisalon terveiset kansalaisille kansalaisaloite kannabiksen käytön laillistamisesta eduskuntakäsittelyn jälkeen tämänvuotisessa Who Cares tilaisuudessa.

Kuva, shutterstock lisenssikuva

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close