”Twitteroinnilla” ohituskaistalla

Keskustan ministereistä Antti Kaikkoselle sisäministeri Maria Ohisalon ”twitterointi” Kreikassa olevien alaikäisten lasten Suomeen tuomiseksi oli yllätys. Puolustusministeri Kaikkonen odottaa, että asiaa käsiteltäisiin hallituksessa, mutta vihreiden ryhmänjohtaja Emma Kari ”tylyttää”, että asiaa on jo käsitelty hallituksen iltakoulussa. A-studiossa (12.2.) sisäministeri kertoi painetta tulevan EU:n ja muiden maiden sisäministeriöiden puolelta taakan jakamiseksi.

Tämä kuulostaa samanlaiselta kuin Al-Holin suomalaislasten palauttamiseen liittyvä ulkoministeri Pekka Haaviston toiminta.

Al-Holin tapauksessa valtiovarainministeri Katri Kulmuni ei tiennyt hallituksen linjausta asiasta, mutta vihreät vetosivat asiaa käsitellyn hallituksen iltakoulussa. Johtaako näitä valmisteluja nyt poliittisesti ministeriöihin lisää palkattu poliittinen valtiosihteeristö? Emma Karikin tietää tarkasti, mitä sisäministeriössä valmistellaan.

Jos hallituspuolue keskustaa viedään – syntyneen uutisoidun perusteella kuin ”sikaa säkissä”, käsityksellä ”kyllä teille on kerrottu” – tulee minulle kuva luottamuspulasta hallituspuolueiden keskuudessa. Iltakoulujen asioista löytynee esittelylistat ja muistiot, jos niitä ei ole jo keritty julistaa salaisiksi. Niin, voihan tätä kysyä Antti Kurviselta.

Kyllä ministerien pitää tietää hallituksen linjauksista.

Minusta olisi kyllä tärkeintä, että hallituksen ministerit tietäisivät maan asioista enemmän kuin itse kunkin puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajat. Silloin on johtamisjärjestelmä kunnossa, eikä poliittisesti korruptoitu.

Jos joku ei tiedä, niin hallituksen sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriryhmässä keskustasta ovat vastuullisena seurantaministerinä puolustusministeri Antti Kaikkonen ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni. Itse en pidä vihreiden tavasta toimia. Ei ole toisen eduskuntaryhmän johtajan esillä olemisen tarpeesta asiallista ryhtyä näpäyttelemään toisen puolueen ministeriä. Pysykööt ryhmyrit kuitenkin lestissään.

Rauno Taskinen, KD:n Pohjois-Savon piirin hallituksen jäsen

Julkaistu Iisalmen Sanomissa 15.02.2020
Kuva: Shutterstock lisenssikuva

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close