Viikko 51 pinossa

Viikkosavo julkaisee ”Viikko pinoon -palstaa”, jossa vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat kuluneen viikon uutisia. Sain kutsun kommentoida 23.12.2020 lehdessä Ylen toimittaja Ville Pitkäsen kanssa viikon 51 aikana esillä olleita uutisia. Lopussa linkki Viikkosavon julkaisuun, josta pääset lukemaan myös Ville Pitkäsen vastaukset.

Koronarokotukset alkavat Suomessa mahdollisesti jo 27.12.
Se hälventää epäluuloja, että joku maa saisi suhteessa enemmän rokotteita käyttöönsä. Otan itsekin rokotteen Sauli Niinistön esimerkin mukaan, heti kun saajajärjestykseen tulen. Ihmettelen rokotteesta somessa jaettavaa disinformaation määrää.

Hallitus linjasi eläkeputken poistamisesta”
Lisäansioturvapäivien maksamisen lopettaminen ei ole oikein esim. yli 60-vuotialle työttömille, jotka eivät esim terveyssyiden perusteella jaksa töissä tai saisi uutta työtä. Hyvä sentään, että nyt yli 55-vuotiaan työttömän palkkaavalle maksetaan 70 %:n palkkatuki 10 kk:den ajaksi. Tämä sekä osa-aikatyön helpottaminen auttavat osan pysymistä pidempään työelämässä. Huonoa on se, ettei kiinnitetty huomiota ikääntyneiden työssäjaksamiseen.

Osa sairaanhoitajista miettii ammattioikeuksistaan luopumista pitkittyneessä koronatilanteessa
Hoitajapakoa on tapahtunut jo ennen pandemiaa, muttei työvelvoitteen takia, vaan alipalkkauksen takia. Valmiuslakia käytetään sotatilaan verrattavissa olevissa poikkeusoloissa, jolloin tehtäviin tarvitaan kaikki kynnelle kykenevät. Valmiuslaki mahdollistaa monilla ammattialoilla kriittisissä tehtävissä työskentelevien työhön velvoittamisen. Toivon, etteivät hoitajat luovu ihmishenkiä pelastavista ammattioikeuksistaan.

Kuopion uusi uimahalli kelluu huippusuosiossa
Uimahalli on yksi parhaimpia kaikkien kuopiolaisten liikuttajia vauvasta vaariin uinnista, vesikävelystä ja allasjumpasta kilpatason uimiseen asti. Aiemmassa hallissa olin säännöllinen palvelujen käyttäjä kuntosali ml. Niin tulen olemaan uudessakin, kun korona on nitistetty. Kiitos, että palautteet on otettu tosissaan, sillä vakiokäyttäjät huomaavat nopeimmin epäkohdat.

Kasvomaski tarpeen myös yksityistapaamisissa Pohjois-Savossa
Toimin viranomaisten suositusten mukaan, sillä terveydenhuoltoviranomainen omaa parhaimman tietämyksen, kuinka estetään taudin leviäminen. Meillä Suomessa on asiat vielä hyvin – monessa maassa ei, vaikka saatetaan noudattaa kireämpiä määräyksiä kuten ulkonaliikkumiskieltoakin. Peräänkuulutan vakavasti, ettei ”besser wisserit” jakaisi nyt omia näkemyksiään lääketieteellisenä totuutena tai rajoitusten olevan vastoin perusoikeuksia.

Ville lausui mainiosti haastattelussa ”Uimahalli otti kirjaimellisesti digiloikan.

Ohessa Viikkosavo 23.12.2020

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close