Eläkeläisen digiloikka

Usea eläkeläinen on huolestunut pankkipalvelujen saamisesta.
Onko käteistä rahaa tai maksupalvelukuorta tarvitseva eläkeläinen ei toivottu asiakas? Iso osa hoitaa maksuliikenteensä kyllä itse kotoa käsin, mutta osa tarvitsee apua. Kaikki eivät sitä kuuluisaa digiloikaa ole onnistunut tekemään.

Palveluhinnastojen perusteella pankkipalveluna laskujen maksattaminen on kyllä kallista. Jos sen pystyy itse tekemään tai käyttää suoraveloitusta, niin eläkeläinen säästää ruokapussillisen ruokaa kuukaudessa, jopa säkillisen.

On ymmärrettävää, että pankkien liiketoiminta perustuu voiton tuottamiseen omistajilleen, kuitenkin asiakkaidensa palvelemisella paikkakuntakohtaisesti. Se tarkoittaa asiakkaiden kautta kulkevan rahavirran käyttämistä, jossa asiakkaan raha talletuksena on jonkin aikaa pankin tilillä ilmaiseksi pankin käytettävissä.

On syytä ymmärtää, ettei työeläke ole mikään sosiallinen etuus.

Mitä eläkeläisellä on pankeille tarjottavana? Teen tarjouskilpailun tässä julkisesti.
Pääosalla on työhistorian ansiosta kertynyt omaisuutta kuten esim. asunto. Takuuvarmasti kuukausittain tilille tulee työeläkepalkka. Työeläke on palkan osa, joka on sovittu maksettavaksi työeläkelaitosten kautta eläkeoikeuden alkaessa. Oikeus työeläkkeeseen syntyy, kun työsopimus työn tekemiseksi on allekirjoitettu, tai virkamääräys tehtävään on vastaanotettu.

Eläkeläiset tarvitsevat lainopillista- sekä pankkipalvelua merkittävissä asioissa. Sellaisia ovat edunvalvontasopimuksen ja testamentin laatimiset, sekä esim. asuntokauppajärjestelyt muutettaessa ehtoopuolella pienempään asuntoon. Siinä voi tulla kyseeseen lainoitusjärjestely joksikin aikaa. Eläkeläisillä on myös runsaasti eri muotoisia säästämis- ja sijoituspuolen palveluita käytössä.

Mielestäni eläkeläinen on pitkään asiakaspalveluita käyttänyt sijoittaja, joten voidaan kulkea ihan selkä ryhdikkäästi suorassa. Maksupalvelumaksut voivat vetää kumaraan, kun niitä voi verrata jo sähkönsiirtomaksuihin.

Juttu julkaistu Pitäjäläisessä 26.2.2020

Artikkelikuva: Pixabay

Kategoriat YleinenAvainsanat , , , , ,
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close